Becali, vot controversat. ”Inteligența mea îmi spune că am voie”

Sebastian Florea / 06 oct 2018 / 12:50 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gigi Becali a votat în aceaastă dimineață, însă a apărut o controversă legalită de legalitatea votului.

Conform România Tv, Gigi Becali a votat sâmbătă în comuna Voluntari, însă au apărut semne de întrebare vis-a-vis de legalitatea votului, el fiind eliberat condiționat în 2015.

”Hotărârea spune nu zice că nu am voie să votez cinci ani, ci spune că ”Nu are voie să aleagă și să fie ales”. Eu nu am candidat ca să fiu ales. Eu am votat la refendum pentru 1000 de ani! Una e să alegi și să fii ales, alta e să votezi ceva. Dreptul de vot le referendum nu-l poate lua nimeni niciodată, niciun judecător”, a spus Becali într-o intervenție telefonică la România Tv.

Întrebat de unde știu acest lucru, omul de afaceri a răspuns:

Păi știu pentru că am inteligență! Păi mie dacă-mi spun 1000 de avocați că nu am voie, eu știu că am voie, pentru că inteligența mea și bunul meu simț și legea firii spun că am voie să votez la referendum pentru mii de ani.

Avocatul lucian Bolcaș a confirmat, în aceeași emisiune, cele spuse de Gigi Becali: ”Interdicția prevăzută de Codul Penal se referă numai la dreptul de a alege și de a fi ales sau se referă și la alte modalități de scrutin. Eu zic că nu se poate trece peste interpretarea literară. A alege înseamnă că rezultatul votului meu trebuie să fie o persoană aleasă, asta-i rațiunea Codului Penal. În aceste condiții, domnul becali are dreptate”, a precizat avocatul Bolcaș în aceeași emisiune.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26