BEC: Alegerile locale vor fi reluate în cinci localităţi din ţară

curcani alegeri
curcani alegeri

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, reluarea procesului de votare în cinci localităţi din ţară, acolo unde s-au înregistrat nereguli în urma votului din 10 iunie sunt. Localitățile unde se vor relua votul sunt:  Mangalia, judeţul Constanţa, Curcani, judeţul Călărași, Moeciu, judeţul Braşov, Răsmireşti, judeţul Teleorman, Târnova, judeţul Arad.

 La Mangalia şi la Curcani, alegerile vor fi reluate atât pentru primar, cât şi pentru Consiliul Judeţean.

 Principalele neregului semnalate la dosar sunt legate de afectarea rezultatului final prin prelungirea votării după ora 21.00 şi prin întocmirea eronată a unor procese verbale.

 Anterior, deputatul PNL Alina Goghiu, membru BEC, anunţase pe contul personal de Twitter că alegerile locale din localităţile Curcani (judeţul Călărași) și Moeciu (judeţul Brașov) vor fi reluate.

 La Curcani, în judeţul Călăraşi, scrutinul din 10 iunie a fost compromis după ce secţia de votare a fost vandalizată. Procesul de votare a fost suspendat ore bune, iar seara, oamenii au forţat intrarea în secţie.

 Alianţa Popular-Creştină a depus la BEC o cerere de anulare a alegerilor din comuna Curcani din Călăraşi, informează Mediafax.

 Potrivit legii, dacă BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.

 Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel