BEC a respins candidatura lui C.V. Tudor la europarlamentare

vadim
vadim

Biroul Electoral Central a respins lista Partidului România Mare pentru alegerile europarlamentare, pe care o deschidea chiar președintele formațiunii, Corneliu Vadim Tudor, transmit televiziunile de știri.

Corneliu Vadim Tudor a declarat, de la sediul BEC, că va contesta decizia la Tribunalul București.

BEC-ul a găsit nereguli în listele cu semnături depuse de PRM. Conform legii, candidaturile trebuie însoțite de 200.000 de semnături de susținere.

BEC nu a acceptat nici lista depusă de Gheorghe Funar, care se revendică președinte al PRM și care a întocmit o listă paralelă de candidați.

Liderul PRM a spus că respingerea listei partidului său este ”o mișcare a lui Ponta”.

"Toate partidele și listele au așa-zise nereguli. nu poți să te incadrezi... nu suntem la bacalaureat. Listele nu sunt scrise de mine. Sunt 222.000 de oameni din țară. Nu sunt nereguli. Sunt neconcordanțe. Mici imperfecțiuni. Numai pe ale noastre le-au văzut", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, conform Mediafax.

Muhuleţ a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi.
El a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel