Bebeluşi modificaţi genetic. Amplă polemică. S-a deschis o anchetă

O altă femeie este însărcinată în urma experimentelor realizate de un cercetător, scrie presa internațională.

O altă femeie a rămas însărcinată în urma experimentelor realizate de cercetătorul chinez He Jiankui, care pretinde că a creat primii „bebeluşi modificaţi genetic”, potrivit autorităţilor chineze, care au precizat că omul de ştiinţă va fi vizat de o anchetă a poliţiei, relatează luni AFP.

He Jiankui a provocat o amplă polemică în comunitatea ştiinţifică mondială, în noiembrie 2018, anunţând naşterea a doi bebeluşi gemeni al căror ADN a fost modificat pentru a-i face rezistenţi împotriva virusului SIDA. Ulterior, el a evocat la un forum din Hong Kong „o altă sarcină potenţială” implicând o a doua femeie, potrivit Xinhua.

O anchetă desfăşurată de guvernul provinciei din Guangdong (sud) a confirmat existenţa unei alte persoane care este însărcinată. Potrivit rezultatelor anchetei, He Jiankui „a produs documente false de evaluare etică”, a reunit 'cu titlu privat' o echipă de cercetători din care au făcut parte şi cercetători străini şi a utilizat 'o tehnologie cu o securitate şi eficienţă îndoielnice'.

ÎGuvernul chinez a cerut suspendarea activităţilor sale ştiinţifice. Acest tip de modificare genetică realizată pe fiinţe umane este interzisă în majoritatea ţărilor, inclusiv în China, notează Agerpres. 

VEZI ȘI:

Alex Coita: Sunt niște chestii reale. Domnul Cioloș poate nu știe...

Mircea Badea, replică pentru Alex Coita: Simt nevoia să intervin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel