BCR, profit net în scădere cu aproape 52%, în primele şase luni

BCR a realizat un un profit net de 305 milioane lei, în primul semestru din acest an, în scădere cu 51,9%, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al băncii.

"Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în semestrul I 2017 un profit net de 305 milioane lei (67,4 milioane euro), susţinut de performanţa operaţională şi de îmbunătăţirea continuă a calităţii portofoliului. În raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se consemnează o scădere determinată, în principal, de efectul de bază rezultat din înregistrarea, în bilanţul din primul semestru al lui 2016, a unor venituri consistente din vânzarea unor participaţii, precum şi a unor reluări de provizioane de risc generate de recuperări din credite neperformante", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, rata creditelor neperfomante a scăzut la 11%, comparativ cu 14% în iunie 2016 şi 23,1% în iunie 2015, datorită eforturilor susţinute de reducere a creditelor cu probleme. Gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane s-a majorat, atingând un nivel foarte confortabil de 92,1% în luna iunie 2017.

Conform sursei citate, cheltuielile au scăzut cu 7,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

[citeste si]

"În activitatea bancară dedicată persoanelor fizice, BCR a acordat volume noi de credite în valoare totală de 2,6 miliarde LEI, ca urmare a vânzărilor solide de credite negarantate şi garantate. Creditele garantate au fost susţinute în mod consistent de programul Prima Casă în baza noilor alocări de plafoane de garantare", menţionează sursa citată.

Rata de adecvare a capitalului conform standardelor locale (doar banca) în mai 2017 se afla la nivelul de 23,2%, peste cerinţele obligatorii ale Băncii Naţionale a României. De asemenea, Rata de adecvare a capitalului calculată în conformitate cu standardele de raportare IFRS a fost de 22,1% pe total Grup BCR.

Depozitele de la clienţi au scăzut cu 2,1% la 47,208 miliarde lei (peste 10,3 miliarde euro) la 30 iunie 2017, se mai arată în comunicat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy