BCR lovitură de proporții pentru românii care vor credite

bcr
bcr

BCR a luat o decizie tranșantă în ceea ce privește avansul minim pentru creditele imobiliare sau ipotecare Casa Mea. 

BCR a decis să mărească la 35% avansul minim la creditele menționate, concomitent cu majorarea la 45.000 de lei a sumei minime care poate fi împrumutată și cu scăderea la 25 de ani a perioadei maxime de rambursare a creditului.

Deciziile se aplică de astăzi. Sunt generate de "noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă", subliniază BCR. Până acum, suma minimă care putea fi împrumutată era de 22.000 de lei, iar perioada maximă de rambursare era de 25 de ani. Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

Săptămâna trecută, BRD și Alpha Bank au mărit avansul la creditele ipotecare, ca urmare a Legii dării în plată. BRD a decis pentru creditele în valoare de până la 250.000 de euro avansul de 35%, iar pentru împrumuturile peste acest plafon avansul de 15%. Alpha Bank a publicat noile condiții pentru împrumuturile pentru locuințe, cu avans de 30% pentru creditele în lei și de 40% pentru cele în euro, indiferent de suma împrumutată. Tonul majorării avansului pentru creditele ipotecare a fost dat de Raiffeisen Bank, încă din perioada dezbaterilor pe marginea Legii, la 35% pentru împrumuturile în lei și la 40% la euro. Bancpost, Garanti Bank și Intesa Sanpaolo Bank au publicat noile condiții de creditare ipotecară, din care reiese creșterea avansurilor pentru aceste împrumuturi. Astfel, Bancpost percepe un avans de 33% pentru ipotecarele în lei și 43% pentru cele în valută, Garanti Bank are avans de 40% la euro, dar l-a menținut la 15% pentru lei, iar Intesa Sanpaolo Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare în lei de la 15% la 25%, potrivit Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel