BBC despăgubește un politician acuzat pe nedrept de pedofilie

politician britanic
politician britanic

BBC a anunţat, joi, că va plăti despăgubiri de 229.500 euro unui fost politician britanic. Într-una dintre emisiunile postului, politicianul a fost acuzat pe nedrept de pedofilie. Scandalul a agravat și mai mult criza prin care trece televiziunea publică britanică, fapt ce a dus la demisia directorului general George Entwistle, potrivit AFP.

"BBC s-a înţeles cu lordul McAlpine asupra termenilor unui acord ce vizează procesul pentru defăimare deschis împotriva grupului", se afirmă în comunicatul emis de BBC. Termenii vor fi prezentaţi la tribunal. Reprezentanţii postului BBC vor prezenta scuze publice.

Într-o emisiune de la începutul lunii noiembrie, o victimă a unor abuzuri sexuale l-a acuzat pe Alistair McAlpine, fost trezorier al Partidului Conservator în "era" Margaret Thatcher. Numele său nu a fost citat în mod direct, însă pe internet au apărut numeroase speculații înainte ca martorul să-și retragă declarația.

Chiar şi înainte de acest scandal, BBC a recunoscut "erori inacceptabile" și a admis că "unele dintre verificările jurnalistice de bază nu au fost efectuate".

Alistair McAlpine s-a declarat bucuros pentru faptul că a "ajuns rapid la un acord cu BBC". A mai precizat că intenţionează să ajungă la înţelegeri similare şi cu "celelalte organizaţii care au publicat comentarii defăimătoare" şi cu persoanele care l-au "defăimat pe Twitter". Într-un interviu, el a spus că acel denunţ calomnios a reprezentat pentru el "un şoc teribil" şi a reproşat postului BBC mai ales faptul că nu i-a acordat un drept la replică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel