Băutura care îți curăță ficatul și detoxifiază organismul. O alegere excelentă pentru a ne începe ziua

Băutura care îți curăță ficatul și detoxifiază organismul / Foto: Pexels
Băutura care îți curăță ficatul și detoxifiază organismul / Foto: Pexels

Află în articol ce băutura îți curăță ficatul și îți detoxifiază organismul.

Prin eliminarea toxinelor din corp, detoxifierea poate ajuta la reducerea stresului asupra organelor și sistemelor noastre interne. Acest lucru poate fi util pentru a preveni probleme de sănătate și pentru a ne menține mai sănătoși pe termen lung. Totodată, toxinele din corp pot afecta și sistemul nostru digestiv și pot face mai dificilă absorbția nutrienților din alimente. Prin eliminarea acestor toxine, detoxifierea poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la maximizarea absorbției nutrienților din alimente. Și să nu uităm că detoxifierea poate ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății în general.

Din fericire, o băutură la îndemâna oricui poate curăța ficatul! Melissa Prest, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, a declarat pentru Healthy Reader’s Digest: "Cafeaua și ceaiul au făcut parte din cercetări legate sănătatea ficatului, și ambele sunt benefice", scrie Realitatea.net.

Risc mai mic de a dezvoltă cancer la ficat

Melissa Prest spune că ceaiul verde, în special, este o alegere excelentă pentru a ne începe ziua. Mai multe studii au demonstrat că această băutură poate îmbunătăți enzimele hepatice la persoanele cu boli hepatice nealcoolice. Dr. Prest spune că "persoanele care beau patru sau mai multe cești pe zi au un risc mai mic de a dezvoltă cancer la ficat".

Cum putem integra ceaiul verde în dietă noastră pentru detoxifierea ficatului? Pentru a profita de beneficiile ceaiului verde pentru sănătatea ficatului, trebuie să îl consumăm în mod regulat. Ceaiul verde poate fi consumat sub formă de băutură caldă sau rece, sau sub formă de supliment alimentar.

Posibile efecte secundare

O porție tipică de ceai verde conține aproximativ 50 de miligrame de EGCG, iar studiile au arătat că dozele de 300-800 de miligrame pe zi pot avea efecte benefice asupra sănătății ficatului. Totuși, este important să ținem cont de faptul că ceaiul verde conține cofeină, care poate avea efecte secundare, cum ar fi insomnia sau anxietatea, în cazul unor persoane. De asemenea, ceaiul verde poate interacționa cu unele medicamente, așa că este important să consultați medicul înainte de a lua suplimente de ceai verde. Nu uitați că hidratarea e cea mai importantă pentru detoxifierea organismului

"Apa este cea mai bună pentru a menține corpul bine hidratat și pentru a permite organelor vitale, cum ar fi ficatul, să-și facă treaba", spune dr. Prest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel