Băutura care curăță plămânii. Este indicată și fumătorilor

Tușești frecvent sau te numeri printre cei care vor să se lase de fumat? Iată o băutură care te ajută să îți cureți plămânii de mucusul în exces. 

Datorită acestei băuturi, plămânii tăi vor funcționa la capacitate optimă, iar ție îți va fi mai ușor să te lași de fumat. Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de: pudră de turmeric, rădăcină de ghimbir, ceapă și miere. 

Turmericul și ghimbirul sunt unele dintre cele mai eficiente remedii pentru curățarea plămânilor. 

Turmericul conține un antioxidant puternic numit curcumină. Potrivit studiilor, curcumina reduce stresul oxidativ și inflamația la nivelul plămânilor, protejând împotriva bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). În plus, turmericul conține substanțe antiinflamatoare naturale care reduc riscul de infecții ale căilor respiratorii. 

Ghimbirul are proprietăți cunoscute pentru protejarea sistemului respirator. Este foarte eficient pentru relaxarea bronhiilor și eliminarea secrețiilor de mucus. Ghimbirul este un excelent antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Este indicat în tratamentul tusei și durerilor în gât din răceli, gripă, sinuzită, bronșită. 

Cum se prepară băutura

Ingrediente:

- 2 cepe medii

- 500 ml apă

- 1 linguriță turmeric (2 g)

- 50 g rădăcină de ghimbir

- 2 lingurițe de miere (50 g)

Mod de preparare:

Lasă apa să fiarbă în clocot, apoi adaugă ceapa întreagă, curățată de coajă, ghimbirul și turmericul. Amestecul se fierbe la foc mic 35-40 de minute până devine un decoct. Nu uita să amesteci din când în când. 

Se lasă la răcit o oră, timp în care uleiurile esențiale și toate celelalte ingrediente din ceapă și ghimbir se eliberează în decoct. 

Filtrează băutura și adaugă mierea. Păstrează decoctul într-o sticlă închisă ermetic, într-un loc răcoros și ferit de soare sau chiar în frigider. 

Consumă câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel