Băutura alternativă la cafea împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge și colesterol

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Care este cea mai bună băutură alternativă pentru cei cărora nu le place cafeaua?

Un înlocuitor al cafelei poate fi ...ginsengul. Atât ginsengul american (Panax quinquefolius, L.) cât și cel asiatic (P. Ginseng) poate crește energia, scădea nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, reduce stresul, favorizează relaxarea, ajută în tratatrea diabetului și gestionează disfuncția sexuală la bărbați.


Ginsengul conține doi compuși semnificativi: ginsenozide și gintonina. Acești compuși se completează reciproc pentru a oferi beneficii pentru sănătate.
Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale ginsengului pe baza dovezilor științifice, potrivit unui articol scris de către Salutecobio.

Beneficiile Ginseng-ului, băutura alternativă la cafea

Ginseng a fost folosit în mod tradițional pentru o serie de afecțiuni medicale. Cercetătorii sugerează că poate avea următoarele beneficii pentru sănătate:

Scăderea zahărului din sânge

Un studiu special din 2014 sugerează că ginsengul poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la tratarea diabetului. Ginsenozidele pot afecta producția de insulină în pancreas și pot îmbunătăți rezistența la insulină folosind alte mecanisme. 

Sunt necesare mai multe studii clinice și standardizarea rădăcinii de ginseng pentru a determina dacă ginseng este o posibilă terapie complementară pentru diabet. Cercetătorii trebuie, de asemenea, să investigheze ce doze specifice ar putea fi eficiente.

Energie crescută

Ginseng poate ajuta la stimularea activității fizice și mentale la persoanele care se simt slăbite și obosite. Un studiu pe 21 de bărbați și 69 de femei a constatat că ginseng-ul a arătat rezultate bune în a ajuta persoanele cu oboseală cronică.

Un studiu din 2014 asupra persoanelor supuse unor tratamente pentru cancer a constatat că ginsengul a ajutat la reducerea oboselii cauzate de cancer. Cu toate acestea, cercetătorii au documentat doar efectele energetice ale ginseng-ului la persoanele supuse tratamentului. 

Ginseng-ul nu a arătat nicio îmbunătățire semnificativă statistic la persoanele care au terminat deja tratamentul pentru cancer.

Îmbunătățiți calitatea sângelui

Datorită componentelor sale, ginsengul îmbunătățește calitatea sângelui și este recomandat celor cu colesterol ridicat, diabet sau hipertensiune arterială.

Antioxidant puternic care poate reduce inflamația

Ginsengul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii benefice. Studiile au arătat că extractele de ginseng și compușii ginsenozidici ar putea inhiba inflamația și crește capacitatea antioxidantă a celulelor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că ginsengul roșu poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin creșterea activităților enzimelor antioxidante.

Poate aduce beneficii funcției creierului

Ginseng ar putea ajuta la îmbunătățirea funcțiilor creierului, cum ar fi memoria, comportamentul și starea de spirit. Studiile  pe animale arată că componentele de ginseng, cum ar fi ginsenozidele și compusul K, ar putea proteja creierul de daunele radicalilor liberi.

În plus, alte studii au găsit efecte pozitive asupra funcției și comportamentului creierului la persoanele cu boala Alzheimer.

Creșteți imunitatea

Studiile au descoperit că ginseng-ul vă poate întări sistemul imunitar. Există unele dovezi că un anumit tip de extract de ginseng american ar putea reduce numărul și severitatea răcelilor la adulți.

Îmbunătățiți concentrarea

Există câteva dovezi timpurii că ginseng-ul ar putea oferi un mic impuls pe termen scurt concentrării și învățării. Unele studii de performanță mentală au combinat ginseng cu extract de frunze de arbore de ginkgo, un alt remediu tradițional despre care se spune că ajută la demență.

Deși aceste studii sunt interesante, mulți experți cred că avem nevoie de mai multe dovezi.

Ar putea îmbunătăți disfuncția erectilă

Unele cercetări au arătat că ginsengul poate fi o alternativă utilă pentru tratamentul disfuncției erectile  la bărbați. Se pare că, potrivit studiilor, compușii pe care îi conține pot proteja împotriva stresului oxidativ în vasele de sânge și țesuturile penisului și pot ajuta la restabilirea funcției normale.

În plus, studiile au arătat că ginsengul poate promova producția de oxid nitric, un compus care îmbunătățește relaxarea musculară a penisului și crește circulația sângelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel