bauMax a vândut cele 15 magazine din România către grupul francez Adeo

Un important lanț de magazine va părăsi piața românească.

Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunțat, marți, că a ajuns la un acord privind vânzarea celor 15 magazine pe care le deține în România, către grupul francez Adeo.

Vânzarea magazinelor din România, care s-a derulat sub forma unei tranzacții cu acțiuni, depinde însă de obținerea aprobării autorităților antitrust din România. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit.

"Suntem fericiți că am găsit o soluție foarte bună pentru bauMax România, care permite un viitor pozitiv pentru toți cei implicați, în special pentru furnizorii care pot continua ca și până acum să demonstreze potențialul pieței românești. bauMax poate continua acum restructurarea cu succes, împreună cu băncile, mai ales în cele cinci țări de bază", a spus directorul general de la bauMax, Michael Hurter, citat de Agerpres.

bauMax, companie cu aproximativ 9.000 de angajați, dintre care 4.000 numai în Austria, încearcă în prezent să-și restructureze datoriile, după o expansiune ambițioasă în Europa de Est și Turcia. În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situației dificile de pe piețele din Europa de Est.

Vezi și: Românii s-au lăsat de bricolaj și construcții. Doar 3 companii pe profit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel