Bătrân sfâșiat de câini în curtea unui azil

Tragedie într-un azil din Vâlcea. Un bătrân a fost sfâşiat de câini  în timp ce se plimba prin curte. Bătrânul se află în stare foarte gravă la spital.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dispus vineri efectuarea unei anchete interne administrative la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bistriţa (comuna Costeşti), unde un vârstnic a fost muşcat de câini în curtea instituţiei, în timp ce se deplasa între pavilioane. Constantin Rădulescu a spus că starea de sănătate a bărbatului muşcat de câini este în prezent stabilă, el fiind internat la Spitalul Horezu.

'Am dispus deja anchetă internă administrativă în acest caz, iar concluziile anchetei le voi prezenta public. Am fost informat că pacientul este în stare stabilă, la Spitalul Horezu, unde a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea', a spus Rădulescu. Bărbatul de 80 de ani prezenta multiple plăgi prin muşcături de câine pe diferite părţi ale corpului - faţă, mâini, picioare - şi a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea, medicul Adrian Popescu, vârstnicul a fost muşcat de câini în timp ce se deplasa spre pavilionul în era servită mâncarea. 'Un bărbat de 80 şi ceva de ani, care s-a dus să servească masa, au pavilioane acolo şi distanţa ar fi cam de 100 - 150 de metri între pavilioane (...), avea multiple plăgi prin muşcături de câini pe mai toate zonele corpului. Probleme deosebite ar fi pus o plagă la nivelul uneia dintre mâini şi a fost transportat iniţial la Spitalul Horezu, apoi pentru vaccin antirabic şi rezolvarea acelei plăgi, la spitalul din Râmnicu Vâlcu. Era stabil hemodinamic, conştient', a spus Adrian Popescu.

Știrea inițială:

Un bâtrăn instituţionalizat în Centrul de îngrijire şi asistenţă Bistriţa, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea a căzut pradă maidanezilor, acesta fiind practic sfâșiat, potrivit gazetavalceană.ro

Nicolae Maria, de peste 80 de ani, se afla în curtea centrului, pe o porţiune de drum dintre cantină şi dormitoare. La un moment dat, el a fost atacat de câinii comunitari, scăpând cu viaţă ca prin minune. S-a ales însă cu răni grave, el fiind transportat iniţial la Spitalul Orăşenesc Horezu, iar apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

[citeste si]

„Pacientul prezenta plăgi multiple pe mai multe regiuni. Cele mai grave răni sunt însă la mână şi la un picior. Primele îngrijiri le-a primit la Horezu, iar apoi a fost transportat la UPU Vâlcea în special pentru plaga de la nivelul mâinii, dar şi pentru a i se face vaccinul antitetanos" – ne-a declarat medicul Popescu Adrian, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Vâlcea.

Localnicii spun că problemele cu maidanezii în zona Bistriţa, din comuna Costeşti, sunt destul de vechi. Oamenii i-au şi numărat la un moment dat şi spun că ar fi în jur de 85-87 de maidanezi care-şi duc veacul prin preajma Centrului de bătrâni, dar şi al şcolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel