Bătrân mort în fața unui cabinet. De ce nu a intervenit medicul

Un bătrân a făcut stop cardiac în apropierea cabinetului medical al Mariei Ciopraga din Pașcani, dar doctorița nu a ieșit să intervină, după cum spun martorii, potrivit antena3.ro. 

O ambulanță SMURD a sosit la fața locului, dar bătrânul a murit după ce a fost transportat la spital. Cadrul medical a explicat că nu a putut ajuta deoarece protocoalele sunt stricte și nu poate face ceea ce face SMURD, scrie newspascani.com.

„În primul rând, a venit o persoană să mă anunțe, iar eu am rugat-o să îl aducă pe bătrân în cabinet. Primul ajutor se acordă în cabinetul medical. După ce am terminat cu pacienta care era aici, am ieșit afară să îl văd pe pacient, un bătrân în comă, nu reacționa, fără puls, fără tensiune. Am așteptat SMURD-ul. Eu nu pot să ies cu perfuzia în stradă, pentru că nu îmi permit protocoalele. Nu pot să mă duc să fac ce face SMURD-ul. Echipajele au venit foarte repede și l-au resuscitat pe bătrân. Asta trebuie să înțeleagă lumea că există protocoale, iar pacientul trebuia transportat în cabinetul medical. Și nu că nu m-am uitat, m-am uitat, dar efectiv nu am avut ce să îi fac”, a declarat Maria Ciopraga, medic de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel