Bătălia pentru Sylvie Goulard, candidata propusă de Macron și susținută de Cioloș. Situație dificilă

Mai mulți europarlamentari mențin presiunea pe Sylvie Goulard, candidatul Franței pentru funcția de comisar european.

Partidul Popular European (PPE) insistă asupra candidaturii Sylviei Goulard, acuzată de fapte de corupție, care ar trebui să fie din nou audiată pentru confirmare în Parlamentul European. 

Potrivit celor de la Politico, orice eșec în confirmarea lui Goulard, fost eurodeputat susținut Renew Europe, grupul condus de Dacian Cioloș, ar fi o lovitură pentru Ursula von der Leyen, în special în condițiile în care Parlamentul a respins deja candidatura Rovanei Plumb și a candidatului propus de Ungaria pe motive de integritate. De asemenea o respingere l-ar pune într-o situație dificilă și pe președintele francez Emmanuel Macron, un apropiat al Sylviei Goulard și cel care a propus-o pentru funcția de comisar european.

Membrii PPE au criticat prestația lui Goulard din prima ei audiere, care a fost una tensionată. Unii europarlamentari doresc mai multe asigurări potrivit cărora Sylviei Goulard ar renunța la funcție dacă va fi pusă oficial sub acuzare.

Sylvie Goulard, propusă de Macron și susținută de Cioloș, acuzată de fapte de corupție

Pe de altă parte, alte grupuri politice nu au decis încă dacă Goulard ar trebui reaudiată și așteaptă răspunsurile acesteia la întrebările în scris pe care europarlamentarii i le-au adresat după prima audiere.

"A doua audiere va avea loc oricum", a declarat Christian Ehler, reprezentant al PPE. În cazul în care se va decide o a doua audiere, aceasta ar putea avea loc joi dimineață.

Sylvie Goulard face obiectul unei anchete în Franţa pentru utilizarea finanţărilor europene acordate aleşilor din MoDem ( Mişcarea Democrată Franceză) în Parlamentul European pentru asistenţii lor. O anchetă similară a fost deschisă de Oficiul antifraudă al UE, OLAF. Candidata franceză are totodată de explicat importantele remunerări obţinute din partea Fundaţiei Berggruen, un think tank american, între 2013 şi 2016, când ea era deputată europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel