BĂTĂLIA mitingurilor la București. Ieșiri în stradă: "Nu s-a mai întâmplat în ultimul an"

UPDATE 12:20: Mii de oameni s-au strâns în Parcul Izvor pentru a petrece alături de PRU și de Veta Biriș, Gheorghe Turda și Furdui Iancu. La 12:30 evenimentul a început pe acordurile celebrului deja cântec "Noi suntem români". După terminarea spectacolului, simpatizanții PRU vor merge în marș alături de tinerii unioniști care vor manifesta pentru unirea Basarabiei cu România.

-----

Sâmbătă au loc două mitinguri în București.

În acest weekend, Parcul Izor va fi martorul unui eveniment de amploare. Înarmați cu steaguri tricolore, peste 20.000 de oameni sunt așteptați să participe la o manifestație organizată de Partidul România Unită.

Sâmbătă, la ora 12:00, marii artiști precum Veta Biriș, Nicolae Furdui Iancu și Gheorghe Turda le vor cânta românilor melodii dragi sufletului lor.

"Vă așteptăm pe toți (sâmbătă, 22 octombrie, ora 12.00) în parcul Izvor pentru a simți și trăi mândria de a fi român!", a transmis Bogdan Diaconu, președintele PRU.

Marșul Unirii

De asemenea, tot sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 14:00, zeci de mii de bucureşteni şi basarabeni şi-au dat întâlnire la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). O să fie o ieşire în stradă masivă, cum nu s-a mai întâmplat în Bucureşti în ultimul an. Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, spun că e al cincilea an când organizează aceste Marşuri ale Unirii în Bucureşti şi Chişinău dar că, de fiecare dată, mai mulţi oameni ies la Chişinău.

[citeste si]

"Acum este momentul ca:

Președinția, Parlamentul și Guvernul României să își asume, prin politici concrete, responsabilitatea față de proiectul ReUnirii;

Unioniștii să reconfirme că sunt cea mai mare forță civică de pe ambele maluri ale Prutului.

Cel mai bun mod de a realiza cele două aspecte este participarea la Marșul „Luptă pentru Basarabia", care va avea loc la București, sâmbătă, 22 octombrie, ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piața Unirii).

Vom rămâne în stradă până când politicienii de la București, reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor politice care au șansa de a accede în viitorul Parlament recunosc necesitatea Reunirii și își asumă actiunile care vor duce la împlinirea acestui deziderat", au transmis reprezentanții de la UnițiSchimbăm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel