Bătaie între susținătorii lui Cezar Preda și ai USL la Buzău

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Campania electorală la Buzău, unde candidează liderul PDL, Cezar Preda, s-a lăsat cu bătaie, între susținătorii acestuia și ai candidatului  USL,  Marcel Ciolacu.  Deznodământul din comuna Mărăcineni unde a avut loc conflictul: două persoane spitalizate şi trei plângeri penale.

Două persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, după ce au fost implicate într-un conflict izbucnit, sâmbătă, în localitatea buzoiană Mărăcineni, între două echipe de campanie ale USL şi ARD. Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la IPJ Buzău, conflictul a izbucnit în localitatea buzoiană Mărăcineni, fiind anunţat la 112. În momentul în care poliţiştii au ajuns la locul indicat, au găsit două tabere de susţinători a doi candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, care se jigneau reciproc, infomrează Mediafax.

Conflictul a fost aplanat la sosirea poliţiştilor, care fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întamplat. Crucianu spune că au fost depuse deja trei plângeri penale, două pentru lovire şi alte violenţe împotriva a trei localnici din Mărăcineni şi o plângere penală pentru furt şi distrugere împotriva unei localnice.

 Potrivit poliţiştilor, conflictul a izbucnit în momentul în care o caravană a ARD, susţintoare a deputatului Cezar Preda, candidat pe Colegiul Camera Deputaţilor Buzău, se deplasa în localitatea Mărăcineni, îndemnîndu-i pe localnici să voteze cu liderul PDL Buzău. Mesajul susţinătorilor lui Preda era transmis printr-o staţie amplasată pe un autoturism. În aceleaşi momente, o maşină cu susţinători ai contracandidatului lui Cezar Preda, Marcel Ciolacu, de asemenea candidat pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor din partea USL, se deplasa în faţa caravanei ARD, împărţind flyere inscripţionate cu măsurile luate de PDL în timpul guvernării Boc, respectiv tăierea salariilor şi pensiilor ori impozite mai mari.

 Incidentul este comentat diferit şi de către cei doi contracandidaţi. În timp ce Cezar preda susţine că nu a fost prezent la locul violenţelor, Marcel Ciolac afirmă că prim-vicepreşedintele democrat-liberal a fost martor al agresiunilor.

 "Eu nu am fost acolo, eram la 200 de metri. Am auzit că sa întâmplat un incident în spatele caravanei. Am aflat la ora trei şi jumătate de incident când am fost sunat de presa locală. Am înţeles că în caravana noastră a intrat o maşină de la USL. În rest am aflat la vreo cinci şase ore după aceea. E prima campanie electorală când se fac astfel de provocări. Nu-mi dau seama de ce trebuie asemenea provocări. Niciodată într-o campanie electorală în care a fost implicat Cezar Preda nu a avut loc un incident. Eu dacă văd un contracandidat plec pe o altă stradă şi resping orice provocare. dacă cineva a avut de suferit, cei vinovaţi să suporte consecinţele", a precizat Cezar Preda, la România TV.

 Marcel Ciolacu susţine însă că prim-vicepreşedintele PDL a fost prezent la incident.

 "Domnul Preda era de faţă. E o minciună grosolană că nu era acolo. Noi am avut cinci oameni, ei au avut o sută de oameni. Noroc că a intervenit Poliţia pentru că astfel nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Agresorii au fost şi identificaţi, iar lucrurile sunt evidente. S-a intrat peste ei în maşină", a declarat Ciolacu la România TV

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel