EXCLUSIV  Basil Constantinescu, despre greșeala producătorului român: S-au pierdut piețe și relații - video

Basil Constantinescu, ambasadorul României în R.P.Chineză, consideră că există o ezitare a producătorului român, dublată de o dorință de a rămâne într-un spațiu de confort pe care și l-a creat asigurându-și o piață vestică.

„Trebuie să se înțeleagă foarte bine fundamentele de la care am plecat. Noi am fost țara cu cea mai industrializată economie în 1989, știm foarte bine de ce, cum și ce presupunea aceasta. O comparație foarte simplă este să te uiți la numărul de angajați pe care îl avea combinatul de la Galați în 89 și la ce număr de angajați are acum și care sunt rezultatele. Pe acest proces de armonizare a economiei românești cu cerințele economiei de piață globale și apoi cu dorința noastră de a redeveni parte a familiei europene, inclusiv ca membru UE, care presupune o piață comună cu regulile și cu standardele ei de calitate, ținta afaceristului român a fost să se asigure că ceea ce face este la standardele vestice, pentru că aceea a fost prioritatea", a afirmat Basil Constantinescu, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Am pierdut piețe importante"

„Sufăr să văd că în acest proces de a ne alinia unor standarde pe care noi ni le-am impus, deoarece am dorit să facem parte dintr-o comunitate de valori, s-au pierdut piețe și relații. Am văzut undeva că România este printre statele UE care are cel mai mare volum de export orientat către vest, peste 70 la sută", a precizat acesta adăugând că s-au pierdut piețe importante în Africa, Asia, America Latină. „Dar ceea ce este cel mai important pentru noi este că lăsăm să treacă timpul și se pierde memoria colectivă în legătură cu ceea ce înseamnă calitatea produselor românești", a spus ambasadorul.

„Fluxul s-a rupt în momentul în care a început tranziția noastră către economia de piață și reforma sectorului industrial. Am impresia că, undeva, există o ezitare a producătorului român, în același timp dublată de o dorință de a rămâne într-un spațiu de confort pe care și l-a creat asigurându-și o piață vestică", a mai declarat Basil Constantinescu.

Video

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel