Băsescu vs. Statutul parlamentarilor. Ce au decis Comisiile juridice

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu a pierdut, luni, lupta pe Statutul parlamentarilor. Comisiile juridice reunite au avizat favorabil, cu 26 de voturi "pentru" și 4 voturi "contra", cererea de reexaminare a Statutului deputaților și senatorilor, însă au eliminat două alineate. 

Cu 20 de voturi "pentru", 5 "impotriva" și o abținere, membrii comisiilor juridice reunite au votat eliminarea articolului care prevedea că parlamentarii declarați incompatibili de ANI își pot pierde mandatul dacă nu contestă deciza în instanță în termen de 15 zile. Pentru eliminarea articolului au votat PNL, PPDD, UDMR, Minoritățile și o parte din reprezenanții PSD. Au votat împotrivă trei parlamentarii PDL și doi PSD.

S-a mai eliminat prevederea din capitolul destinat conflictului de interese care prevedea că sancţionarea deputatului sau senatorului pentru un conflict de interese se face dacă acest lucru a rămas definitiv prin neatacare în instanţă a raportului ANI prin care s-a constatat conflictul de interese, scrie NewsIn, citat de pesurse.ro.

Comisiile juridice au discutat Statul parlamentarilor, după ce președintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, la începutul săptămânii, o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 cu privire la statutul deputaților și al senatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel