Băsescu vorbește de o criză economică. Chirieac: Declarația are o cheie electorală

Peședintele Traian Băsescu vorbește de o nouă criză economică spre care se îndreaptă în acest moment România. Declarația a fost făcută la întâlnirea cu reprezentanții FMI care se află la București. În replică, analistul Bogdan Chirieac este de părere că președintele se folosește de acordul cu FMI-ul pentru a băga România într-o nouă criză economică.

"Cum avem o mică creștere, începem să cheltuim mai mult, asta va pregăti România pentru o noua criză", a spus Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a tras un semnal de alarmă şi asupra "ineficienţei colectărilor": "Mă uit acum la Guvern, din cauza ineficienței colectărilor, noi taxe au fost introduse, dar punerea taxelor suplimentare la energie și carburanți spun că e o greșeală mare, care va afecta România și populația. Aceasta taxă nu va putea fi suportată, nu cred că asta e soluția. Nu voi bloca deciziile între dumneavoastră  și Guvern, dar nu mă rugați să semnez ceea ce negociați", le-a mai spus Băsescu reprezentanţilor FMI.

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că declarația lui Traian Băsescu are o cheie electorală. "Domnul Băsescu se folosește de acordul cu FMI-ul pentru a băga România într-o nouă criză economică. Criza economică va duce la scăderea abruptă a popularității USL.

Ce se va întâmpla cu România dacă nu va realiza un  nou acord cu FMI?  România se va împrumuta mult mai scump de pe piața internațională. În baza acordului cu FMI, România a reușit să se împrumute la dobânzi foarte mici, fapt care ne-a ajutat, deoarece dobânda aceea înseamnă mulți bani. La miliardele de euro împrumutați,  dobândă de 5 la sută înseamnă mulți bani", a declarat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel