Traian Băsescu - Viktor Orban, întrevedere la Cotroceni

Băsescu Orban
Băsescu Orban

Administrația Prezidențială anunță că președintele Traian Băsescu îl primește vineri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul ungar Viktor Orban.

Întrevederea Băsescu - Orban începe la ora 18:00. Președintele României va susține o declarație de presă anterior acestei întâlniri, la ora 16:30.

Premierul Ungariei efectuează vineri o vizită privată în România. El va participa la inaugurarea noii clădiri a Liceului teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcționa o școală profesională. Câțiva tineri au protestat față de prezența lui Orban la Cluj-Napoca, pe care l-au descris drept un "dictator".

Președintele Traian Băsescu și premierul ungar Viktor Orban provin din familia popularilor europeni. Maghiarul declara anul trecut că se înțelege mai bine cu președintele Băsescu decât cu premierul Ponta.

În ultimele luni, Viktor Orban este ținta criticilor liderilor vestici, îngrijorați de ceea ce ei numesc derapaje democratice ale Guvernului FIDESZ. Orban a pus gaz pe foc în timpul unei vizite la Tușnad-Băi, când și-a exprimat convingerea că Ungaria va fi mai prosperă dacă va adopta un model etatic "neliberal".

Washington Post avertizează UE: Ochii pe Viktor Orban!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel