Băsescu: "USL vrea să acopere lovitura de stat prin vot popular"

traian basescu
traian basescu

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în timpul unui interviu pentru Realitatea TV că ce se întâmplă acum este o lovitură de stat, chiar dacă nu implică violență militară și că USL este cel care încearcă să o mascheze prin votul popular.

"Sunt foarte mulți care nu vor veni la vot pentru că nu vor să legitimeze o lovitură de stat. Am spus și în fața Curții Constituționale. USL vrea s-o acopere prin vot popular. Păi ce s-a întâmplat până acum e o lovitură de stat.", a spus Băsescu.

De asemenea, el susține că lovitura de stat e descrisă în DEX ca fiind o schimbare de regim prin violență, iar violența nu trebuie să fie neapărat militară ci poate fi și legislativă.

"Pentru această lovitură de stat cineva trebuie să răspundă. Spre exemplu, mie mi-au dat ocazia să mă prezint în fața Parchetului și o voi face. Sper să fiu chemat în cel mai scurt timp pentru că eu am fost acuzat că folosesc expresia lovitură de stat. Mă voi duce în fața Parchetului și voi prezenta toate argumentele pe care le-am prezentat și în fața Curții Constituționale.", a mai declarat președintele suspendat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel