Băsescu: "USL vrea să acopere lovitura de stat prin vot popular"

Sirbu Alexandra / 26 iul 2012 / 13:40 Salveaza PDF Comentarii
traian basescu
Descriere foto: traian basescu

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în timpul unui interviu pentru Realitatea TV că ce se întâmplă acum este o lovitură de stat, chiar dacă nu implică violență militară și că USL este cel care încearcă să o mascheze prin votul popular.

"Sunt foarte mulți care nu vor veni la vot pentru că nu vor să legitimeze o lovitură de stat. Am spus și în fața Curții Constituționale. USL vrea s-o acopere prin vot popular. Păi ce s-a întâmplat până acum e o lovitură de stat.", a spus Băsescu.

De asemenea, el susține că lovitura de stat e descrisă în DEX ca fiind o schimbare de regim prin violență, iar violența nu trebuie să fie neapărat militară ci poate fi și legislativă.

"Pentru această lovitură de stat cineva trebuie să răspundă. Spre exemplu, mie mi-au dat ocazia să mă prezint în fața Parchetului și o voi face. Sper să fiu chemat în cel mai scurt timp pentru că eu am fost acuzat că folosesc expresia lovitură de stat. Mă voi duce în fața Parchetului și voi prezenta toate argumentele pe care le-am prezentat și în fața Curții Constituționale.", a mai declarat președintele suspendat.

 

Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27