Urmărește emisiunea live


Băsescu: Toți ne-am așezat pe Chevron. Rusia nu e mieluț

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu a subliniat necesitatea ca România să găsească alte resurse, argumentând că în caz contrar "va importa tot mai mult, vom deveni tot mai dependenţi de cineva care a demonstrat că poate închide robinetul oricând". El a precizat că sunt zece companii care au licențe pentru gazele de șist, însă sunt proteste doar cu privire la ce e american, "nimic rusesc nu e atins". 

Gazprom, interes indiscutabil

Întreabat, într-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, dacă putem vorbi de un interes programatic al Gazprom ca în România să nu înceapă exploatarea gazelor de șist, Traian Băsescu a răspuns: "Indiscutabil, da". A explicat: "Gazprom are tot interesul că România să nu poată începe exploatarea ide gaze de şist şi în Marea Neagră. Pentru că România poate deveni exportator".

"Nimic rusesc nu e atins, tot ce e american apar proteste"

Cu privire la retragerea Chevron, Traian Băsescu a spus că "Toţi ne-am aşezat pe Chevron. Sunt zece companii care au licenţe pentru gaze de şist. În vest nu avem proteste la Gazprom, cum nu avem nici un protest că Lukoil are concesiune în Marea Neagră. Nimic rusesc nu e atins, tot ce e american apar proteste".

"Rusia nu e mieluț, e o mare putere"

Președintele susține că Puterea ar trebui să le spună oamenilor "că resursele pe care le exploatăm acum sunt în curs de diminuare de la an la an. România, dacă nu găseşte alte resurse, va importa tot mai mult, vom deveni tot mai dependenţi de cineva care a demonstrat că poate închide robinetul oricând. Rusia nu e mieluț, e o mare putere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel