Băsescu şi miniştrii PDL apelează din nou la cravatele violet

basescu cravata mov
basescu cravata mov

Investitura în funcţia de ministru de Externe a lui Cristian Diaconescu a fost un motiv de ieşire publică pentru preşedintele Traian Băsescu şi miniştrii PDL. Un detaliu care a putut fi observat ieri a fost că atât Băsescu, Diaconescu dar şi o parte dintre miniştrii PDL au purtat cravate violet. În dese rânduri, atât Băsescu cât şi Boc, au afirmat că această culoare le poartă noroc. Psihologul Hanibal Dumitraşcu consideră comportamentul oamenilor politici drept imatur şi crede că Băsescu şi PDL sunt purtaţi în acţiunile lor de o gândire de tip magic.

"În psihologia transpersonală această chestiune se numeşte sincronicizare. Dacă oamenii au ales în mod deliberat această culoare vorbim despre cu totul şi cu totul altceva. Eu am serioase îndoieli cu privire la modul în care percep ei aceste forţe paranormale pe care doresc să le invoce. Acest tip de gândire de tip magic este atribuită în general copiilor de până în şapte ani, care nu operaţionează cu noţiuni concrete.  Dacă au ales în mod deliberat culoarea mov înseamnă că au o gândire infantilă şi sunt purtati în spatiul public de convingeri de tip mistic, magic", a explicat Hanibal Dumitraşcu, pentru DeCe News.

Nu este prima dată când cei din PDL şi Băsescu se înfăţişează în public cu cravata violet. De altfel, premierul Emil Boc, a recunoscut în dese rânduri că are o cravată mov pe care o foloseşte la asumările de răspundere, pentru că este cravata "care nu pierde niciodată". După alegerile din 2009, au apărut dezvăluiri în mass media privind impplicarea lui Aliodor Manolea în susţinerea lui Băsescu, care ar fi crezut în flacăra violet.

Fotografia ataşată articolului este grăitoare. Priviţi la miniştrii PDL, fiecare are o cravată cu nuanţă cât mai apropiată de mov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel