Băsescu: Sectorul privat trebuie să aibă acces la finanțarea sistemului de sănătate

Legea sănătății rămâne o prioritate, și până când sectorul privat nu va avea acces la finanțarea sistemului de sănătate, nu vom avea un sistem al sectorului perdormant în România, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, la declarația de presă de la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

"N-am discutat cu Fondul, dar rămâne o prioritate legea sănătăţii şi, chiar dacă supăr pe cineva, credinţa mea este că, până când la finanţarea sistemului de sănătate nu va avea acces şi sectorul privat, noi nu vom avea un sistem de sănătate performant, mai ales privind la perspectiva următorilor cinci-şase ani, să spunem, îmi este greu să întrevăd o creştere a veniturilor bugetului care să ne permită să asigurăm o bună calitate a serviciului medical către populaţie fără implicarea sectorului privat", a spus şeful statului.

După ce a ținut să explice de ce și-a făcut o asigurare medicală privată în străinătate, Traian Băsescu a arătat care sunt beneficiile unei asigurări medicale suplimentare pentru români în țara lor.

"Şi ca să mă înţelegeţi mai bine, spre exemplu eu am o asigurare; ca om care circulă mult în lume, nu am avut unde să o fac în România şi am o asigurare BUPA, pe care a trebuit s-o plătesc unei case de sănătate de undeva din Europa, ca să pot avea acces la servicii de sănătate oriunde în Europa. Gândiţi-vă la cât de mult circulă românii. Nu putem să rămânem într-un sistem de stat ancrasat, care, probabil, când va anunţa pachetul minim de servicii, vom constata că în Germania sau în Franţa un român este vulnerabil. Deci vreau să pot să mă asigur suplimentar cu banii mei, aici, în România. Vreau să ştiu că există o salvare în orice comună, să aibă şanse la acces la urgenţă imediat şi cel din mediul rural, ca şi cel din Bucureşti. Mă rog, sunt multe de discutat. Dar cam atât", a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel