Băsescu se teme de frauda cu toaleta la referendum

sediu base
sediu base

Traian Băsescu acuză Guvernul că a prelungit intenţionat programul de votare. El susţine că un program de la 7 la 23 este "clar o intenţie de fraudare" pentru că PDL va avea un singur om în secţie, iar acel om nu va putea fi permenent în sală. După alegerile din 2004, Băsescu acuza cu frauda la votul electronic. Acuzaţia principală în 2012 este programul prelungit şi nevoile fiziologice ale reprezentantului PDL în secţie.

"Actul normativ prin care au modificat articolul din lege referitor la programul referendumului: Un program aproape aberant. Este greu de explicat de ce secţiile trebuie să stea deschise până la ora 23. Niciodată în tradiţia votului în România nu s-a depăşit ora 21. Acesta este un element de suspiciune major. Neavând niciun reprezentant în secţiile de votare, în comisiile electorale, ci doar un reprezentant al PDL, suspiciunea de fraudare a votului există. Doar un comportament exemplar al tuturor comisiilor ar putea da altă indicaţie", a explicat Băsescu.

"Listele suplimentare nu apar evidenţiate separat în procesele verbale. Face aproape imposibil de detectat votul multiplu. Guvernul a organizat secţii de votare în restaurante, în hoteluri, în cabane, în baruri, în apartamente particulare, în vestiare ale unor echipe de fotbal. E nepermis din punct de vedere al prestigiului unui referendum şi creează riscuri majore de fraudare a votului", a mai acuzat Băsescu.

Un alt motiv de suspiciune este că pentru prima dată nu se stabileşte numărul ştampilelor dintr-o secţie de votare. Mai mult, ştampilele nu sunt personalizate pentru secţiile de votare. Îţi pui o ştampilă pe mână în cabina de vot, după care o reproduci pe o radieră şi ai o ştampilă de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel