Băsescu se implică în cazul Regelui Cioabă. Chirieac: Un gest normal pentru un vechi prieten

Băsescu- Cioabă
Băsescu- Cioabă

Președintele Traian Băsescu a vorbit la telefon cu fiul lui Florin Cioabă, care în cursul zilei de luni  a suferit un preinfarct în Antalya, unde se afla în concediu împreuna cu familia. Băsescu  i-a promis acestuia că îl va ajuta cu un translator pentru perioada de stat în Turcia.

Traian Băsescu îl va ajuta pe Florin Cioabă să poată comunica în spitalul din Turcia în care se află internat, după ce fiul acestuia  s-a plâns că nu se poate descurca din cauza barierei lingvistice.

 La intervenția lui Traian Băsescu, Florin Cioabă va primi un translator, prin intermediul Ambasadei României din Turcia.

Florin Tănase Cioaba  s-a autoproclamat în anul 1997 ca „rege internațional al romilor”. Tatăl sau, Ion Cioaba (1935-1997), bulibașa al romilor din România, s-a autoproclamat, la rândul său, în anul 1992 ca “rege internațional al romilor”.
 Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru RTV că: "Domnul Băsescu a făcut ceea ce era normal să facă  pentru un vechi prieten al domniei sale. Este cunoscută relația de prietenie între cel numit Regele Cioabă și cel numit președintele României. Din campania electorală, domnul Băsescu  a participat la manifestările organizate de domnul Cioabă. E un gest normal, e un gest firesc pentru doi prieteni. Foarte bine că minoritatea romă din țara noastră, la fel ca și minoritatea maghiară din țara noastră s-au numărat printre alegătorii domnului Traian Băsescu", a declarat Chirieac.

Despre ajutorul oferit de Traian Băsescu Regelui Cioabă, Chirieac a continuat să spună că: "Niciun fel de ajutor din partea statului nu este atât de mare atunci când este vorba despre salvarea unei vieți. Ca să salvezi o viață de  om statul trebuie să facă tot ceea ce este omenește posibil, fiindcă prin implicarea domnului Traian Băsescu eu nu mă pot împiedica să mă găndesc la ofensiva electorală fără precedent pe care o tot face domnul Băsescu de o lună, o lună și ceva, din momentul în care USL a tras obloanele. L-am văzut la maghiarii din Harghita și Covasna, l-am văzut cu discursul acela ultranaționalist vis a vis de Ungaria și de vechiul său prieten, Viktor Orban. De altfel, cred că dacă domnul Orban Viktor, premierul Ungariei, ar avea o problemă asemănătoare sunt convins că la fel ca și pentru prietenul Cioabă, domnul Băsescu ar face tot ce este omenește posibil.

Din nefericire n-a fost atât de activ pentru românii din Argeș în catastrofa din Muntenegru. Știm foarte bine că dânsul nu s-a pronuțat în niciun fel", a conchis Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel