Băsescu se dă la Isărescu. Află cum i-a bătut obrazul şi de ce

mugur-isarescu-traian-basescu
mugur-isarescu-traian-basescu

Pentru prima oară după o lungă perioadă de tandreţuri, Traian Băsescu îi reproşează public lui Mugur Isărescu faptul că stă de-o parte şi dă lecţii, în loc să vină la guvernare. Mesajul a fost transmis într-un interviu acordat postului naţional de radio, dar după tipicul comunicării prezidenţiale, este posibil să fie reluat la televiziune sau în alte ocazii în care Băsescu se adresează publicului.

Şeful statului a folosit un ton tranşant, dar discursul este unul aluziv, permiţându-i să-şi retragă afirmaţiile sau să spună că s-a referit la altcineva, dacă opinia publică reacţionează negativ.  ”Sunt foarte mulţi care dau lecţii, iar BNR este un continuu profesor, a declarat Băsescu. Una este să dai din gură şi alta este să ai în spate responsabilitatea pentru o ţară. Sunt foarte mulţi care preferă să dea lecţii decât să vină să mişte lucrurile. Pot enumera vreo zece oameni foarte deştepti, foarte apreciaţi, care dau înapoi dacă ar fi vorba să fie ministru de Finanţe sau prim ministru. Dau un semnal acelor domni care dau lecţii toată ziua. Vreau să văd unul la televizor să anunţe că ar vrea să fie prim-ministru”.

Această declarație ar putea încerca să justifice abandonarea planului de a-l schimba pe Emil Boc cu un tehnocrat, mai ales că şi Theodor Stolojan a declinat ipoteza de a veni în fruntea guvernului. Mesajul traduce  frustrarea preşedintelui că lucrurile nu merg cum ar fi dorit şi oferă electoratului portocaliu o explicaţie pentru că a fost păstrat actualul premier: ”dacă altul nu a vrut!”.

Citeşte şi:

Tensiuni în PDL. Emil Boc a promis că pleacă din fruntea Guvernului. Conducerea partidului se teme de trădare în majoritatea parlamentară. Ioan Oltean: „Sunt diversiuni. Deocamdată.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel