Băsescu, scandal cu risc de securitate națională. Oprescu îl dă de gol

Traian Băsescu atenționează că este risc de securitate națională dacă vom construi o moschee la București.

Construirea unei moschei la București stârnește un adevărat scandal. În timp ce Iohannis vrea să continue decizia Guvernului Ponta de a ridica o moschee, Băsescu aruncă acuzații și cere referendum pentru a vedea dacă românii își doresc sau nu construcția. Toate acestea deși tot Băsescu, pe când era președinte, a discutat în Turcia despre acordarea unui teren la București pentru moschee.

Sorin Oprescu îl dă de gol pe Traian Băsescu

Sorin Oprescu a dezvăluit că în 2009 a primit un telefon de la Traian Băsescu care i-a spus că, în înțelegerile cu președintele Turciei, "mă roagă să găsim un teren pentru a putea face o moschee în București". "L-am auzit pe Traian Băsescu spunând lucrurile astea", își amintea Sorin Oprescu.

Informațiile au fost prezentate duminică seară în emisiunea "România exclusiv", realizată de Simona Gheorghe la România TV.

Traian Băsescu a promis moschee în București lui Erdogan

Preşedintele l-a asigurat, la Ankara, în februarie 2014, pe Recep Tayyip Erdogan, că Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee.

"Aş vrea să încep cu o problemă care a fost în oarecare dispută azi dimineaţă. Am verificat şi vă pot spune că, într-adevăr, Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee", i-a spus Băsescu premierului turc, în acel moment.

Dumitru Pelican, reacție

Invitat la România TV, Dumitru Pelican a comentat dublul limbaj al lui Traian Băsescu.

[citeste si]

"Este fără comentarii! Imaginile sunt concludente. Sorin Oprescu confirmă că a fost sunat de președinte în legătură cu moscheea de la București. Băsescu promite că s-a demarat acțiunea de căutare a terenului, iar acum vine și se bagă în seamă și contrazice ce a făcut premierul Ponta. Ce să mai comentez? Imaginile sunt concludente. Sunt vorbele domniei sale", a zis Dumitru Pelican la România TV în emisiunea "România exclusiv", realizată de Simona Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel