Băsescu sare în apărarea unui ministru tehnocrat: Îmi pare rău...

Traian Băsescu a afirmat joi că îi pare rău că Vlad Alexandrescu a luat decizia de a pleca din funcţia de ministru al Culturii, menţionând că acesta ar fi trebuit să 'o apere mai mult' pe balerina Alina Cojocaru.

'Mie îmi pare foarte rău de domnul Vlad Alexandrescu care, probabil, a făcut nişte erori de numire la conducerea Operei, dar este un om care dă semne că s-a înhămat la treabă şi apreciază valorile culturale, valorile artistice. Nu merge pe criteriul 'numai românii sunt buni' şi 'ca noi nu mai există nimeni, a declarat Traian Băsescu, la postul B1 Tv. În context, Băsescu a criticat situaţia creată în jurul balerinei Alina Cojocaru. 'Ce să ai cu doamna Cojocaru? E una din marile balerine ale lumii. Să ajungi în situaţia în care să-i interzici intrarea în Opera Română ? E ceva greu de imaginat. Mie mi se pare că domnul Alexandrescu trebuia să o apere mai mult, să fie mult mai ferm pe poziţie când vorbim de recunoaşterea unei valori', a declarat preşedintele PMP.

Referindu-se la actuala guvernare, Băsescu a apreciat că este un Guvern 'fără forţă'.

'Nu are susţinere politică. Parlamentul l-a pus în tot soiul de situaţii dificile, venind cu creşteri de cheltuieli prin acordare de facilităţi, că de pensii speciale, că de indemnizaţii, că mai ştiu eu de ce. L-a pus într-o situaţie foarte dificilă, în condiţiile în care acest Guvern nu are certitudinea încasărilor prognozate, pe de-o parte, urmare a intrării în vigoare a noului Cod fiscal, iar, pe de altă parte, are un deficit bugetar la limită, 3%. Deci, pur şi simplu nu au ţinut cont de Guvern', a mai spus preşedintele PMP.

Vlad Alexandrescu a anunţat miercuri, pe Facebook, că demisionează din funcţia de ministru al Culturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel