Băsescu să ia act de criticile liderilor europeni, spune Nicolai

nicolai
nicolai

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai îi solicită președintelui Traian Băsescu să ia act de faptul că lideri europeni marcanți și-au exprimat deja poziția față declarațiile sale "iresponsabile", punctând că şeful statului este departe de a fi un mediator sau garant al democraţiei

Norica Nicolai îi atrage atenția președintelui Traian Băsescu că USL știe că toate declarațiile sale sunt făcute din "rațiuni electorale" dar, în afara granițelor țării, ele sunt atent monitorizate, informează NewsIn.

"În alegerile din 9 decembrie, România şi liderii politici vor trebui să dea un examen de maturitate politică, dar şi de maturitate democratică. A nu respecta rezultatul alegerilor, voinţa populară din 9 decembrie, ar înseamna să punem cu bună-ştiinţă în afară democraţiilor europene şi cu siguranţă poate avea loc o adevărată lovitură de stat, nu o tentativă manipulatoare aşa cum s-a precizat în vară. (...) În acest context, îl rog pe preşedintele Traian Băsescu să ia act că lideri politici marcanţi din Uniunea Europeană au luat deja poziţie cu privire la declaraţiile iresponsabile pe care le face, noi ştim aici că din raţiune electorală, dar declaraţii care atent monitorizate dovedesc un şef de stat care nu îşi onorează atribuţiile constituţionale. Este departe de a fi în afara jocului politic, departe de a fi mediator, departe de a fi un garant al democraţiei. Sergei Stanishev, liderul socialiştilor europeni, Graham Watson liderul liberalilor europeni, preşedintele partidului socialist din Germania au luat deja poziţii", a spus aceasta într-o conferinţă de presă susţinută la sediul US, alături de europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

Totodată, Norica Nicolai l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să ia act că niciunul dintre susţinătorii săi "tradiţionali" nu au avut o poziţie cu privire la alegerile parlamentare, europarlamentarul făcând referire la Jose Manuel Barroso, care, în opinia liberalei, l-a sprijinit într-o oarecare măsură pe Traian Băsescu în perioada referendumului, desfășurat în 29 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel