Băsescu: România trebuie să aibă un acord precautionary cu FMI, cu eventuale fonduri de la UE

Președintele Traian Băsescu a afirmat că România trebuie să continue relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) printr-un acord precautionary, pentru stabilitate financiară, iar eventuale fonduri să fie atrase de la Uniunea Europeană, din sumele puse la dispoziţia statelor din afara zonei euro.

basescu-csat

”Nu ştiu care va fi în final abordarea guvernului. Abordarea mea este că va trebui să continuăm cu FMI, fără să luăm bani de la Fond. Dacă vom ajunge la concluzia că ne convine să luăm bani pentru a nu mai absorbi bani de pe piaţă, să-i lăsăm la dispoziţia proceselor de creditare pentru firmele româneşti, putem apela eventual la bani de la Uniunea Europeană, care are un fond constituit pentru statele din afara zonei euro. Punctul meu de vedere este că va trebui să continuăm cu un precautionary agreement cu FMI, alături de Banca Mondială şi Uniunea Europeană, având ca obiectiv consolidarea fiscală. Aceasta trebuie să fie obiectivul major al următorului acord”, a spus Traian Băsescu.

Surse oficiale au declarat, marţi că Guvernul a transmis Fondului Monetar Internaţional o scrisoare în care susţine că România a îndeplinit toate condiţionalităţile pentru a primi o nouă tranşă din împrumut, închizând anul 2010 cu un deficit de 6,6% din PIB, cu 1,27 milioane bugetari şi cu stocul de arierate sub limitele agreate.

"Deficitul bugetar preliminat pe întregul an 2010 a fost în jurul a 6,58% din PIB, sub limita convenită cu FMI, şi putea coborî la 6,4% dacă nu erau achitate o parte dintre arierate", au declarat sursele, citate de Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel