Băsescu: România nu va apăra militar Republica Moldova

Președintele Traian Băsescu spune că România nu va interveni militar pentru a apăra Republica Moldova dacă aceasta va fi victimă a agresiunii armate a Rusiei.

Într-o discuție cu cititorii portalului de știri din Republica Moldova, unimedia.info, șeful statului a subliniat că România nu va apăra militar o țară care nu este parte a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

"România nu se va implica militar în niciun conflict în regiune fără aliații militari. Două puncte mari, unul după altul", a afirmat Traian Băsescu, care a adăugat că Bucureștiul "nu va ezita" dacă un partener din interiorul NATO va avea nevoie de forța armată a României.

Traian Băsescu a spus că trebuie ca Republica Moldova să ia o hotătâre fără echivoc în privința direcției pe care o va urma în materie de securitate.

Citește și: Transnistria cere oficial alipirea la Rusia

"Este important pentru Republica Moldova să aibă o opțiune fermă pentru  propria ei securitate. Nu poți vorbi de prosperitate dacă mai întâi nu garantezi securitatea", a spus șeful statului.

Sovietul Suprem al Transnistriei a cerut din nou, miercuri, independența și alipirea la Federația Rusă.

Vicepremierul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a denunțat ulterior o campanie propagandistică care urmărește să creeze tensiuni în Transnistria. Carpov a declarat pentru Radio Europa Liberă că unele cercuri de la Moscova și de la Tiraspol vor ca Transnistria să urmeze scenariul Cremeii, care a fost anexată de Rusia luna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel