Băsescu: România nu va accepta amestecul în politica internă. Ghișe: Are schizofrenie paranoidă. Ștefănescu: Depinde cu cine a ”șprițuit”

Președintele Traian Băsescu a declarat, în timpul vizitei din Slovacia, că România nu va accepta niciodată ca un alt stat să se amestece în politica internă a țării. Șeful statului a avertizat că orice astfel de încercare va fi sancționată. A ”uitat” președintele o intervenție ungară în politica internă a României sau a trecut-o sub tăcere, fiindcă i-a servit interesul personal? Iată ce spun reprezentanți ai PNL și PSD despre noua declarație politică a președintelui.

În 2012,  Viktor Orban i-a îndemnat pe maghiarii din România "să nu ia nicio decizie", cu numai o zi înainte de referendumul de anul trecut. "Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nici o decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate", transmitea atunci Viktor Orban, de la Băile Tușnad, potrivit traducerii oficiale.

Ștefănescu: După ce a "șprițuit" cu Orban și Tokes, Băsescu vine cu declarația asta necredibilă

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, spune că declarația președintelui vine prea târziu, pentru că înaintea referendumului din 29 iulie 2012 Ungaria, prin premierul Viktor Orban, s-a amestecat în politica internă a țării.

"Este evident că exact acest lucru invocat de Traian Băsescu s-a întâmplat înainte de referendumul de anul trecut, când Viktor Orban le-a cerut maghiarilor din România să nu ia nicio decizie. Iar Traian Băsescu vine prea târziu cu astfel de declarații, care sunt necredibile la el. După ce a stat la masă și «a șprițuit» cu Viktor Orban și cu Laszlo Tokes și cu toți inamicii ideii de integrare a României, de Constituție a României, vine acum cu astfel de declarații. Iar dovada cea mai bună este că nici măcar nu i-a retras Ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes.

Asta arată în mod firesc, că este posibil ca între el (n.r. Traian Băsescu) și liderul maghiar (n.r. Viktor Orban) să existe pur și simplu o înțelegere electorală. El face pe naționalistul în România, pentru a aduce câteva voturi Mișcării Populare, conduse de dl Tomac, iar Viktor Orban are alegeri, și arată cu degetul spre România pentru a-și câștiga alegerile la el în țară", a declarat Codrin Ștefănescu, pentru DC News.

Europa nu ne vede cu ochi buni

Secretarul general adjunct al PSD atrage atenția că, prin declarațiile naționaliste, șeful statului face un mare deserviciu României la nivel european.

"Prin ultimele declarații naționaliste, Traian Băsescu face un deserviciu României la nivel european, pentru că cei din Occident nu înțeleg că este vorba de un joc politic. El atrage România într-un joc extrem de periculos prin declarațiile pe care le face, și nu avem nevoie de așa ceva", a conchis Codrin Ștefănescu.

Ghișe: Băsescu suferă de schizofrenie paranoidă. Își schimbă părerea după cinci minute

Senatorul Ioan Ghișe susține că declarațiile lui Traian Băsescu nu mai sunt demne de luat în seamă, deoarece președintele nu mai are nicio autoritate.

"Păi ce a făcut Viktor Orban acum un an nu a fost amestec în politica înternă a României? Ba da! Și ce a zis el atunci (n.r. Traian Băsescu)? Nimic. Atunci s-a bucurat, i-a convenit. Și acum zice invers, și vreți să găsim o logică în această lipsă de principialitate. Face și el pe viteazul, ca și când el este autoritate. E doar interes politic de moment, un oportunism pentru a-și crea argumentele unei autorități pe care el nu o mai are.

Mai contează ce mai spune omul ăsta (n.r. Traian Băsescu)? Puneți preț pe vorbele unui impostor. E un personaj de-a dreptul hilar. Ăsta e un individ care în cinci minute își schimbă părerea, nu-i normal la cap. Se numește schizofrenie paranoidă. Nu își mai controlează logic vorbele și comportamentul", a declarat Ioan Ghișe, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel