Băsescu: România nu are nevoie anul acesta în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR, că, în mod cert, România nu va trage niciun euro în acest an din fondurile puse la dispoziţie de FMI prin acordul stand-by de tip preventiv.

"Probabil domnul Ponta are nevoie de bani ca să fie copilot la raliuri şi s-a gândit că numai de la Fond ar putea veni pentru o sponsorizare", a declarat Traian Băsescu, în replică la afirmaţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit cărora este "o certitudine" faptul că Guvernul va folosi şi banii puşi la dispoziţie de FMI prin acordul stand-by de tip preventiv.

El a subliniat că România nu are nevoie anul acesta "în mod cert" de niciun euro de la FMI sau de la UE.

"Nu ştim ce se va întâmpla după 2011 pe pieţe. Vedeţi că în momentul de faţă are mari probleme de plăţi cea mai mare economie a lumii – Statele Unite. Deci nu pun mâna în foc, că de asta l-am făcut – să avem asigurate 3,5 miliarde de la FMI şi 1,5 miliarde de la UE. Eu sper să terminăm acordul să nu avem nevoie să tragem aceşti bani, dacă vom continua procesele de reformă a companiilor. Pentru acest an, sigur, pun mâna în foc că nu luăm niciun euro de la Fond sau nicio unitate – DST", a mai spus şeful statului, citat de Mediafax.

Copreşedintele USL Victor Ponta a declarat, luni, că este "o certitudine" faptul că Guvernul va folosi şi banii puşi la dispoziţie de Fondul Monetar Internaţional prin acordul stand-by de tip preventiv.

"În afara celor 20 miliarde din împrumutul anterior, folosiţi deja de Guvernul Boc, am fost duşi ca de fiecare dată cu zăhărelul, că ni s-a spus prima dată că nu avem nevoie de acord cu FMI, apoi că e doar o plasă de siguranţă şi până la urmă am luat toată plasa, şi acum ni s-a spus că este un acord de tip precautionary şi că nu vom utiliza banii, dar Guvernul Boc a folosit şi 5,5 miliarde de euro din noul acord cu FMI. Cu tot cu dobânzi vor fi 28 de miliarde care vor ajunge, probabil, foarte puţini la români şi foarte mulţi la clienţii politici ai PDL", a spus el.

Întrebat de unde are această informaţie, Ponta a răspuns: "Este o certitudine, Guvernul Boc trebuie să tragă imediat prima tranşă din acest acord. Aşa se discută, pe baza folosirii acestor fonduri se construieşte (la Guvern - n.r.) reducerea deficitului la 4,4% anul acesta şi la 3% anul viitor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel