Băsescu refuză documentele din afacerea Gazprom - Ioana Băsescu

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu a refuzat  să primească documentele referitoare la afacerea Gazprom, în care Ioana Băsescu a notificat actele companiei. Șeful statului, aflat pe Aeroportul Henri Coandă,  l-a ignorat pe reporterul Antenei 3, Ionuț Cristache, când a fost abordat pentru a primi documentele aferente anchetei jurnalistice.

Aflat în salonul oficiau al Aeroportului Henri Coandă, unde a susținut o conferință de presă, președintele a declarat că:  "Luni şi marţi o să fac o vizită de stat în Israel şi teritoriile palestiniene, în Israel mă întâlnesc cu preşedintele şi premierul, românii şi, bineînţeles, voi vizita muzeul Holocasutului şi alte obiective de interes care se includ într-o vizită de stat.

Obiectivele vizitei în Israel sunt legate, în primul rând, de colaborarea bilaterală. Există o colaborare consistentă din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere militar şi ştiinţific.

 În acelaşi timp, dorim extinderea cooperării româno-israeliene în industria alimentară. Un interes aparte îl reprezintă cooperarea în domeniul antitero, motiv pentru care o delegaţia a SRI va fi prezentă în această delegaţie. Nu în ultimul rând, cooperarea instituţiilor româneşti în combaterea traficului de persoane şi de droguri.

 De asemenea, un capitol aparte este rezervat iniţiativei de pace a secretarului de stat John Kerry şi, din acest punct de vedere, vă asigur că România susţine fără rezerve iniţiativa de pace a acestuia, implicarea SUA ca mediator între Israel şi Palestina şi ajungerea la o soluţie care să satisfacă vechea noastră abordare în ceea ce priveşte conflictul palestiniano-israelian - pacea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel