Băsescu recunoaște: a intervenit pentru Ghețea și în mandatul Boc

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, într-un interviu acordat TVR 1, că înlocuirea lui Radu Ghețea din fruntea CEC s-a încercat și în timpul guvernării Boc, dar că, la fel ca lunile trecute, șeful statului a intervenit pentru a împiedica schimbarea cerută de ”clientela politică”.

Traian Băsescu a explicat, din nou, că telefonul prin care îi cerea ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu, să nu-l schimbe pe Radu Ghețea de la conducerea Casei de Economii și Consemnațiuni nu reprezintă trafic de influență pentru că a fost dat cu 40 de zile înainte de acordarea creditului de 1 milion de euro pe numele Ioanei Băsescu.

Cu toate astea, președintele recunoaște că nu este prima oară când îl protejează pe Ghețea și intervine pe lângă Executiv pentru ca acesta să-și conserve funcția.

”Același lucru l-am făcut în timpul guvernului Boc. Și atunci erau clienți politici. Boc a fost foarte corect, a spus 'Ghețea e un specialist, îl lăsăm acolo' ”, a declarat Traian Băsescu.

Vicepremierul Daniel Chițoiu declara, pe 13 noiembrie, într-o conferință de presă comună cu premierul Victor Ponta, că Traian Băsescu l-a sunat cu câteva săptămâni în urmă pentru a-l ”ruga frumos” să nu-l schimbe din funcție pe bancherul Radu Ghețea.

Întrebat, pe 20 noiembrie, dacă are o relație comunicațională cu Ghețea, Băsescu spunea că ”tot timpul am avut, de opt ani”. El a explicat că i-a telefonat ministrului Finanțelor pentru a-i atrage semnaliza că ”atenție, nu-l schimbați cu unul de-al vostru, cu unul provenit din apropierea nașului Rușanu sau finului Chițoiu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel