Băsescu, provocare pentru PMP: Să smulgă România din mâinile sistemului

Misiunea Partidului Mişcarea Populară (PMP) este 'să smulgă definitiv ' România din 'mâinile sistemului şi să-l pună să lucreze în favoarea oamenilor', a spus Traian Băsescu.

'Misiunea dumneavoastră este să duceţi la îndeplinire ceea ce nu am reuşit eu. A fost şi cred că au fost foarte inspiraţi cei care au realizat clipul, a fost un moment în care spuneam: am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am înfrânt, preşedintele Emil Constantinescu s-a declarat înfrânt, preşedintele Ion Iliescu l-a consolidat. Astăzi sistemul pare a-şi reveni şi trebuie să ştiţi care sunt cele mai importante lucruri care fac ca sistemul să nu fi fost încă înfrânt după 26 de ani', a declarat Traian Băsescu, în discursul ţinut la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP la parlamentare.

El a adăugat că misiunea PMP este să pună 'sistemul să lucreze în favoarea oamenilor'.

'Şi poate nu înţelegeţi prea bine ce e sistemul (...) În primul rând oamenii politici nu sunt parte a sistemului. De ce ? Nu sunt stabili pe funcţii. (...) Sistemul este format dintr-un aparat bugetar, generali din serviciile de informaţii, din Ministerul Apărării, din MAI, profesori universitari, înalţi funcţionari care sunt menţinuţi pe funcţii în ministere, judecători, nu toţi, procurori, nu toţi. (...) Sunt acea coloană vertebrală pe care o are orice stat. Nu există stat care să nu aibă un sistem. (...) Sunt două probleme însă. Prima şi cea mai importantă este pentru cine lucrează sistemul. Sunt situaţii în care sistemul în ţări cu democraţii solide lucrează strict în interes naţional, sunt situaţii în care sistemul în democraţiile mai fragede, cum este şi România, lucrează, de cele mai multe ori, în interes propriu. (...) Acum, părem într-o astfel de situaţie în care sistemul domină politicul şi lucrează pentru el (...) Vreau să ştiţi că acesta este obiectivul fundamental, pentru că România are probleme aici. Trebuie să facă un sistem care să lucreze în interes naţional şi nu în favoarea lui (a sistemului n.red.) (...) Asta este principala misiune a Partidului Mişcarea Populară', a mai declarat preşedintele PMP, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel