Băsescu, propunere către Comisia Europeană: Toate statele să preia copiii imigranților din Grecia

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu trage un semnal de alarmă asupra situației umanitare dezastruoase din insulele grecești, unde imigranții sunt în număr prea mare, iar mulți copii mor fără îngrijire.

Traian Băsescu a acuzat Comisia Europeană că nu face suficient în criza umanitară gravă, într-o postare pe Facebook, de sâmbătă:

”Insulele Greceşti
Cu o lună în urmă, la Strasbourg, în Plenul Parlamentului European am atenţionat COMISIA EUROPEANĂ asupra situaţiei din insula grecească Lesbos unde sunt doar 4000 locuri de cazare şi 14.000 de migranţi. Atenţionam atunci că suferinţa este mare atât pentru localnici care adesea sunt agresaţi de refugiaţi dar şi pentru migranţi care dorm în corturi, lipsiţi de minime măsuri de higienă. Atenţionam atunci că cea mai grea situaţie o au copii aflaţi pe insula. Ceream Comisiei Europene să sprijine guvernul Greciei să returneze în ţările de origine sau să redistribuie urgent câteva mii de refugiaţi cu o atenţie deosebită pentru copiii minori neînsoţiţi.

Săptămâna aceasta, mai scrie fostul președinte, ”constatând că nu a existat nici un fel de implicare a Comisiei Europene în rezolvarea problemelor grave ale migranţilor ilegali din insulele greceşti, am avut o nouă intervenţie în Plenul Parlamentului adresându-mă direct Comisarului pentru Afaceri Interne şi Migraţie, doamna Ylva Johansson căreia i-am cerut în mod expres măsuri pentru salvarea celor 3000 de minori neînsoţiţi proveniţi din Siria, Irak şi Afganistan, copii care şi-au pierdut părinţii în războaiele din ţările lor sau şi-i caută prin Europa. Am cerut pentru aceşti copii măsuri urgente de redistribuire pentru a fi salvaţi din infernul insulelor greceşti”, mai scrie Băsescu.

Mor copii în Europa

 

În intervenția sa, prezentată într-un clip video, europarlamentarul PMP se referă la ”la cei circa 7.600 de copii care trăiesc în insule în condiții absolut inumane. Trăiesc în corturi, hrăniți insuficient, în condiții de igienă precare, se îmbolnăvesc și doamna președinte, doamna comisar, mor copii în Europa din cauza mizeriei. Iar noi aici spunem că am dat Greciei 2,1 miliarde. Da, dar s-au dat de patru ani încoace și sprijinul este insuficient. Este un moment al solidarității, avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a spus Băsescu în plen.

Fostul președinte își încheie postarea de sâmbătă astfel: Pe insule se află peste 7000 minori, dar 3000 sunt neînsoţiţi, nu are nimeni grija lor, sunt flămânzi, bolnavi o bună parte din ei şi pur şi simplu unii mor lipsiţi de orice asistenţă. Se întâmplă în Europa care se umflă în pene cu "Green Deal" şi 5G. Îngrozitor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25