Urmărește emisiunea live


Băsescu a primit o adeverință că nu a fost securist

CNSAS va publica, joi, un nou raport privind o sesizare asupra unei posibile colaborări cu Securitatea a președintelui Traian Băsescu. Potrivit CNSAS, după consultarea unor noi documente descoperite în arhive, s-a ajuns din nou la concluzia că Președintele României nu a colaborat și nu a fost ofițer de Securitatea, scrie evz.ro.

Potrivit rapoartelor CNSAS, este vorba despre două noi documente care  sunt de fapt rapoarte profesionale transmise de Traian Băsescu, în calitate de reprezentant NAVROM, privind activitatea curentă.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a analizat, pentru acest nou raport, peste 100 de file din două dosare informative care nu fuseseră parcurse până acum. Ele fac referire la negocierea unor contracte comerciale dintre Navrom și alte companii occidentale. Traian Băsescu, în calitate de reprezentant al Navrom în Belgia și Olanda, a purtat negocierile urmărite informativ și de Securitate.

CNSAS a ”procesat” două dosare, unul de 86 de pagini și al doilea de 26 de volume, din care au fost identificate pasaje referitoare la activități din Portul Constanța.

Concluziile CNSAS după analizarea acestor documente confirma deciziile anterioare emise de această instituție, în anii 2002, 2004 și 2006, prin care se stabilește că Traian Băsescu nu a fost agent sau colaborator al Securității ca poliție politică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel