Băsescu pregătește un guvern PDL. UDMR a întors, din nou, armele

Din surse parlamentare, am aflat că după negocieri purtate în timpul vizitei lui Traian Băsescu în secuime, cu mesageri ai liderilor UDMR, s-a stabilit un acord secret cu formațiunea maghiarilor.

[caption id="attachment_223149" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Judecătorul trimis de unguri la Curtea Constituțională a votat deja pentru Traian Băsescu, la decizia privind referendumul, iar UDMR ia în calcul întoarcerea armelor, în Parlament. În paralel, se fac presiuni asupra liderilor UNPR pentru ca și aceștia să voteze împotriva guvernului Ponta, care și-ar pierde susținerea parlamentară. Odată demis Victor Ponta și o nouă majoritate construită în jurul PDL, Băsescu ar urma să numească un premier fidel, care să organizeze alegerile. În acest fel, gruparea din jurul lui Traian Băsescu ar controla instituțiile de forță, Justiția și MAI, urmându-și planul alcătuit încă din 2011. Justificând prin eșecul referendumului o așa zisă scădere a USL în sondaje, alegerile vor plasa această formațiune sub pragul de 50 la sută plus unu, iar președintele Traian Băsescu va acorda mandat unui  guvern PDL-PPDD-UDMR.

Rămas la Putere până în 2014, cu un guvern pe care îl va conduce ca și până acum, Băsescu poate să-și numească un succesor, continuând destructurarea Opoziției, mai ales prin intervențiile procuraturii, dar și prin ruperea unor grupări din partidele care alcătuiesc USL.

Citește și: UNPR va respecta protocolul cu PSD de la constituirea Alianței de Centru-Stânga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel