Băsescu: "PMP este partenerul meu politic". Ce donație financiară va face

Traian Băsescu a declarat că are dreptul, potrivit Constituției, să rămână apropiat unui partid, pentru că președintele "nu vine din nori și este susținut de un partid". Președintele a declarat că Partidul Mișcarea Populară este partenerul său politic și va face o donație importantă în această lună pentru campania electorală. 

Discuția a plecat de la asocierea imaginii președintelui Traian Băsescu cu Partidul Mișcarea Populară în campanie electorală. Președintele a spus: "PMP este partenerul meu politic". 

Președintele a ținut să precizeze că acest lucru îi este permis de Constituție: Categoric, nu am încălcat Constituţia. În avizul numărul 1 din 2007 CCR stabileşte clar plaja pe care preşedintele se poate plimba pe spectrul politic: se poate implica în dezbateri". 

Întrebat, la Gândul Live, dacă se implică în campania electorală a partidului, Traian Băsescu a răspuns: "Da și nu. Depinde cum o numim. Am constatat un lucru foarte grav, că Viorel Victor Ponta a confiscat campania pentru europarlamentare și a transformat-o în campanie pentru prezidențiale. Ce a făcut Victor Ponta? S-a lansat în campania prezidențială și nu am văzut-o pe Corina Crețu, care e cap de listă". 

VEZI și: Guvernul va sesiza CCR în legătură cu Traian Băsescu, a anunțat Ponta

La insistențele jurnalistului Gândul, Traian Băsescu a explicat cum a ajuns să facă pozele cu politicienii PMP: "Eram la Neptun, cei de la PMP au venit, am discutat, pentru că-i știam pe toți. Mi-au arătat tricourile și eu am îmbrăcat unul. Am făcut apoi poze, de grup, cu fiecare în parte. Nu apar pe niciun afiș de campanie, sunt niște poze care au apărut pe Facebook. Ce, e vina lor că au fost preluate de toate televiziunile? E vacanță, pe care nu eu am dat-o, și fiecare face ce vrea în vacanța lui". 

VEZI și: Zegrean îi răspunde lui Ponta. "În România nu mai închizi pe nimeni"

Traian Băsescu a precizat că nu a contribuit până acum la campanie electorală a PMP, însă salariul pe luna aceasta îl va dona: "Voi contribui financiar la campanie. Abia aștept să-mi iau salariul. O să le donez un salariu de președinte, de șase mii de lei.". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel