Băsescu, persona non grata în Moldova. Solicitare pentru Dodon

Traian Basescu
Traian Basescu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), formațiunea politică a președintelui moldovean Igor Dodon, a cerut autorităților republicii să-l declare pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, persona non-grata, informează Independent.md și Tribuna.md.

'PSRM solicită declararea ex-președintelui României, Traian Băsescu, care intervine în treburile interne ale unei țări suverane, persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova', se spune în declarația socialiștilor moldoveni, dată publicității în Tribuna.md, însă fără a se face referiri la acțiuni concrete ale lui Traian Băsescu.

În aceeași declarație, Traian Băsescu este acuzat că ar susține reconstituirea într-un alt format a Alianței pentru Integrare Europeană, cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Partidul Liberal (PL).

Potrivit PSRM, se urmărește lichidarea Republicii Moldova ca stat în anul 2018. 'Deși a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar și în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede 'eurointegrarea prin ușa din spate', a devenit planul de bază al grupului de la guvernare', se spune în declarație.

PSRM reiterează sprijinul pentru poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind reintroducerea în școli a 'Istoriei Moldovei'. 'Copiii noștri trebuie să studieze istoria Patriei lor, nu a unui stat străin', susțin socialiștii moldoveni.

Totodată, formațiunea îndeamnă toate forțele patriotice să creeze un front comun pentru apărarea statalității Republicii Moldova și a identității 'poporului moldovenesc'.

Prin decizia președintelui Igor Dodon, lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, iar cazul este disputat acum în justiție. Traian Băsescu și soția sa, Maria Băsescu, au primit cetățenia Republicii Moldova printr-un decret semnat în acest sens de către fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel