Băsescu, pentru moldoveni: Cereți unirea și o veți avea. România vrea

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a vorbit, luni, la Harghita, despre unirea României cu Republica Moldova. Președintele a subliniat că România își dorește unirea, dar nu și Republica Moldova. Băsescu susține o modificare a Constituției Moldovei, dar și o cerere din partea Republicii. 

"Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova un filon sănătos de români, dar marea majoritatea a populaţiei nu doreşte unirea cu România. Cereţi unirea şi o veţi avea, dar cereţi-o", a declarat Traian Băsescu. El a adăugat că "România vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică, dar dacă o veţi avea, atunci vă spun nu va fi nicio piedică de aici, din România", scrie Mediafax.

Constituția Moldovei împiedică Unirea

Președintele a mai găsit două probleme în Republica Moldova: Constituția și partidul antieuropean. El a subliniat: "Este şi o problemă în ceea ce priveşte Constituţia Republicii Moldova, în ea se vorbeşte doar despre moldoveni şi limba moldovenească". Traian Băsescu a mai explicat că "în România nu există niciun partid care să nu dorească unirea, dar în Republica Moldova cel mai mare partid este antieuropean şi anti-NATO".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel