Băsescu: PDL-ul nu a fost protejat de Justiție, în timpul meu

basescu_justitie
basescu_justitie

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat joi, la TVR, că ”în timpul său, nu poate spune nimeni că a fost protejat PDL-ul de Justiţie”, mai ales că principalele acțiuni ale DNA au vizat oamenii politici democrat-liberali.

Cred că partea mea de vină este că am consolidat instituţiile statului şi frăţia hoţilor a considerat că a rămas cu o singură soluţie, suspendarea preşedintelui, pentru a pune mâna pe Justiţie” a afirmat Băsescu în emisiunea "Jurnal Plus" difuzată de TVR1, precizând că pe parcursul mandatului său, PDL nu a beneficiat de protecția Justiției din România.

”Un preşedinte este obligat să vegheze la funcţionarea instituţiilor statului. Scrie în Constituţie. Sigur că, ţara a avut parte de preşedinţi care s-au făcut că nu văd cum funcţionează instituţiile, dar asta e factura pe care o plătim acum, eu mi-aş imagina o România care schimbă preşedintele, dar un preşedinte care devine din nou subordonat sau tăcut în raport cu neregulile şi cu sistemele corupte. În timpul meu nu poate spune nimeni că a fost protejat PDL-ul de Justiţie. Eu cred în funcţionarea instituţiilor”, a relatat preşedintele suspendat din funcţie.

Potrivit celor declarate de Traian Băsescu, principalul partid vizat de acțiunile procurorilor anticorupție au fost oameni politici din PDL.

”Dacă cineva vrea să-mi atribuie o implicare în ce se întâmplă, aceea este că am făcut tot ce-am putut să izolez Justiţia de influenţa politică. Mi-a fost uşor în timpul guvernării fostei coaliţii, pentru că principalul partid vizat a fost PDL şi ei ştiau că nu se poate discuta cu mine”, a declarat Traian Băsescu.

”Iar asupra lor am avut o oarecare influență, nu au putut să treacă peste anumite praguri ca să ajungă la judecători sau să vină să-mi propună să punem la ÎCCJ pe nu știu cine, să punem procuror general pe nu știu cine, să punem șef la DNA pe nu știu cine. Acest tip de discuție ei au știut că nu poate exista între mine și ei”, a continuat președintele suspendat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel