Băsescu numără la fel de bine ca Roberta Anastase și Cristian Preda

TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM

Președintele suspendat Traian Băsescu  a dat dovadă, duminică seară, că nu știe să socotească, deși a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

[caption id="attachment_213800" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: Mediafax[/caption]

Potrivit calculului realizat de președintele Traian Băsescu, la cele 5,2 milioane de persoane care au votat împotriva sa se adaugă, după trei ani de zile, încă un milion, ceea ce este acceptabil, în opinia dumnealui. Uluitor este, însă, că Traian Băsescu a acumulat la votul din 29 iulie mai mult de 2 milioane de voturi împotriva sa, comparativ cu numărul celor care nu l-au dorit președinte în 2009.

Întrebat, duminică seară, de un jurnalist străin cum comentează afirmațiile premierului Victor Ponta, potrivit căruia opt milioane de români au votat împotriva lui la referendumul de duminică, Traian Băsescu a declarat, în engleză: ”Din nefericire pentru domnul Ponta, sunt mai puternic ca niciodată, după acest vot. Domnul Ponta uită că atunci când am fost ales ca preşedinte al României, în decembrie 2009, împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un plus de un milion”, a afirmat președintele suspendat, în condițiile în care, potrivit estimărilor Biroului Electoral Central, 7,4 milioane de români s-a declarat împotriva lui Traian Băsescu la votul din 29 iulie.

Prin această declarație, președintele suspendat a dovedit că știe să numere la fel de bine ca democrat-liberalii Roberta Anastase și Cristian Preda.

Roberta Anastase, în virtutea funcției de președinte al Camerei Deputaților, sub pretextul defectării sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mâinii, ea fiind, ulterior, acuzată că a numărat 170 de voturi, în loc de 86.

Nici europarlamentarul Cristian Preda nu s-a lăsat mai prejos, atunci când a participat la lansarea Inițiativei Civice Centru-Dreapta (ICCD), dată care a coincis cu ziua în care în Parlament s-a discutat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

În pofida faptului că mai mulți lideri ai PDL estimau că la evenimentul organizat cu prilejul lansării formațiunii Inițiativa Civică Centru-Dreapta (ICCD), al cărei președinte este Mihai-Răzvan Ungureanu, au participat puțin peste 2.000 de persoane, Cristian Preda scria pe blog: ”S-a văzut și la mitingul de ieri din Piața Revoluției, unde au fost circa 8000 de participanți: nemulțumirea cetățenilor are nevoie de expresie politică!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel