Băsescu: Nu toți membrii CSM sunt de același calibru. Oamenii-cheie sunt șefii ÎCCJ, DNA, PG și DIICOT

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 Tv, cu câteva ore înainte de începerea ședinței în care CSM își alege noua conducere, că nu toți membrii Consiliului sunt de același calibru, dar că nu se teme de schimbarea trendului în Justiție, pentru că oamenii-cheie în această zonă sunt șefii ÎCCJ, DNA, Parchetului General și DIICOT. 

"Acolo este legea de așa natură, ea obligă la schimbarea șefilor CSM la fiecare an. Este o lacună a legii. Într-un an ce poate să facă un președinte? Nu toți oamenii sunt de același calibru în CSM sau cu același nivel de credibilitate în opinia publică. N-aș spune că sunt îngrijorat că alegerile de astăzi vor schimba un trend în justiție. Oamenii-cheie sunt președintele și vicepreședintele ICCJ, procurorul-șef al DNA, al Parchetului General, procurorul-șef al DIICOT. CSM este cel care administrează justiția", a declarat președintele Băsescu.

Șeful statului crede că raportul MCV va avea aprecieri pozitive față de instituții precum DNA sau DIICOT, dar că vor exista critici pentru Parlament.

"Nu cred că CSM e structura care s-ar pune la dispoziția politicului. Raportul MCV va fi bun din punct de vedere al Înaltei Curți, al DNA si DIICOT, dar nu va putea însă să nu observe problemele generate de Parlament, care s-au manifestat doar în marțea neagră, ci și prin respingerea cererilor de urmărire penală a parlamentarilor (...) De acord că nu e în regulă ce a făcut Parlamentul, dar tot politicul a făcut posibilă numirea doamnei Kovesi la DNA", a mai spus președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel