Lider PNL:Băsescu nu poate fi audiat de o comisie parlamentară

basescu_parlament
basescu_parlament

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, spune că decizia cu privire a o comisie parlamentară care să cerceteze ”cazul Călărași” a fost luată, momentan, doar de PSD. PNL nu a fost consultat și nu a luat o decizie în acest sens, a precizat Hașotti.

În opinia senatorului liberal, președintele țării nu se poate prezenta în fața unei comisii parlamentare.

”Aceste decizii nu le iau grupurile, le iau întâi partidele. Nu am fost informat în calitate de grup despre acest aspect (...) După părerea mea, președintele nu poate fi chemat într-o comisie parlamentară. Nu cred în oportunitatea acestei comisii, așa, la o primă strigare”, a afirmat Hașotii, marți, la România Tv.

El a precizat că formarea acestei comisii trebuie aprobată cu 25% dintre voturile plenului. Raluca Turcan, aflată în studioul România Tv, a susținut că este nevoie de votul favorabil al unei majorități calificate, de 50%+1.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, la rândul său, că PNL nu a fost consultat cu privire la această a doua comisie parlamentară. Ea a mai spus că liberalii vor analiza această propunere, atunci când le va fi înaintată.

”Ultimele declarații legate de înființare unei comisii mixte de anchetă, PNL nu a fost consultat. Din câte cunoscu eu, nici dl. Antonescu nu a fost contactat. Urmează să vedem care va fi propunerea concretă înaintată de PSD. Vom lua o decizie în urma unei analize”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel