Băsescu: Nu găsesc articolul constituţional prin care preşedintele face ordine în Parlament

Traian Băsescu a declarat, la începutul discursului din Parlament, că nu găseşte articolul din Constituţie prin care preşedintele face ordine în Legislativ şi i-a recomandat lui Victor Ponta să citească Regulamentul parlamentar.

Înainte ca şeful statului să-şi înceapă discursul, parlamentarii PSD au părăsit sala de plen, decizia fiind anunţată de către liderul PSD Victor Ponta. Mare parte dintre social-democraţi au trecut pe lângă şeful statului când au părăsit plenul, unii dintre ei dând mâna cu Traian Băsescu.

"Este interesant, nu găsesc articolul constituţional prin care preşedintele face ordine în Parlamentul României. Probabil în noua Constituţie pe care chiar şi domnul Victor Ponta o să o semneze, o să o voteze şi o să o susţină ar putea să apară aşa ceva", a spus şeful statului de la tribună. El a arătat că, deocamdată, va rămâne acelaşi preşedinte corect în relaţia cu instituţiile statului şi nu se va amesteca în dezbaterea parlamentară sau în atitudini parlamentare.

"Din câte ştiu, doar Curtea Constituţională poate arbitra o dispută de constituţionalitate, aşa că nu numai în calitate de preşedinte, dar şi în calitate de fost parlamentar timp de opt ani, recomand domnului Victor Ponta să citească propriul regulament", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel