Băsescu: Nu dau Poşta pe mâna mogulilor. Mustea a început procedurile de privatizare

posta deschidere
posta deschidere

Preşedintele Traian Băsescu susţinea în timpul campaniei electorale din 2009 că va bloca toate privatizările de mare anvergură, pentru a nu ajunge la "puternicii economiei româneşti". Unul dintre pilonii de bază ai campaniei a fost Poşta Română, la care preşedintele a intervenit în CSAT pentru a bloca demararea procedurilor de privatizare. Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a lansat pe siteul ministerului o invitaţie pentru a obţine consultanţă juridică în vederea procedurilor de privatizare a Poştei Române.

"În 2006, am blocat în CSAT astfel de privatizări, pentru a evalua impactul unor privatizări gen Petrom. Termin un mandat de cinci ani, fără ca vreunul din puternicii economiei românești să poată spune că am acceptat măcar un singur compromis. Nu vreau compromisuri cu ei”, declara Traian Basescu, în 2009, în legătură cu Poşta Română.

Ministerul Comunicaţiilor a lansat vineri pe site-ul propriu o invitaţie de participare pentru o achiziţie de "servicii de asistenţă, consultanţă şi informare juridică în domeniul privatizării", care se va face din "credite bugetare". Cu o zi în urmă, Mustea a spus că a demarat procedurile de achiziţie pentru consultantul juridic în procesul de privatizare a Poştei Române prin atragerea unui investitor minoritar şi că probabil acest consultant va fi selectat săptămâna viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut în campania electorală din 2009 o temă principală de campanie din blocarea privatizării Poştei Române. Preşedintele îi acuza în acel moment pe mogulii de presă că sunt cei care vor să pună mâna pe companie şi a precizat că " nu doreşte să facă niciun compromis cu ei. Oamenii ăștia asta fac, Voiculescu, Vântu, Patriciu, ei au nevoie de liniște”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel