Băsescu nu crede în şansa femeilor de a conduce România. L-ar vrea pe Baconschi în 2014

Traian Băsescu a declarat la Pro Tv, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", că exclude un candidat femeie la Preşedinţia României sau la preşedinţia PDL, dând ca posibili candidaţi la alegerile din 2014 pe Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau Vasile Blaga.

"Exclud un candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nu exclud candidatura, exclud şansa", a spus preşedintele Băsescu.

Întrebat despre posibilii candidaţi ai PDL la viitoarele alegeri prezidenţiale, el a menţionat numele lui Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau Vasile Blaga.

"Pentru Preşedinţia României m-aş uita la oameni de gen Baconschi, poate Preda... Baconschi nu este creaţia mea. El este un intelectual bine definit, nu l-am creat eu. Cu Baconschi, spre exemplu, în perioada cât a fost consilier la Cotroceni, am constatat că avem viziuni foarte apropiate cu privire la cum ar trebui să evolueze societatea românească. De ce spun: Baconschi ar putea fi un candidat la Preşedinţie? S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte. Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea către înapoi, către socialismul cu faţă umană, au avut preşedinte tipul Emil Constantinescu... (Eu sunt - n.r.) jucător şi poate românii nu mai vor un jucător. Poate vor un intelectual cu viziune. Dar acest lucru trebuie analizat foarte bine", a mai spus şeful statului.

El a revenit, afirmând cu printre candidaţii la alegerile prezidenţiale se poate regăsi şi Vasile Blaga, alături de Liviu Negoiţă. Şeful statului afirmase, iniţial, că nu l-ar sfătui pe Vasile Blaga să candideze la Preşedinţia României, apreciind că acesta poate câştiga alegeri interne în partid, dar nu ştie dacă şi în afara partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel